The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi
The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi
Blog Article
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek konularında uzman doktor kadromuz ve ekibimizle yanınızdayız
Başta özellikle bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar olmak üzere bir takım enfeksiyonlar fallop tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir.
Karın ağrısı: Şiddetli ve keskin bir karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtilerinden biridir.
Cinsel temasla bulaşan hastalıkların artması ve buna bağlı olarak tüplerin yapısının zarar görmesi
Eğer hamilelik belirtileriyle uyumsuz olan veya endişe verici belirtiler yaşıyorsanız, hemen bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmek önemlidir.
Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.
Yine erken teşhis edilen dış gebeliklerde ilaçla tedaviye başvurularak embriyonun vücuttan atılması sağlanabilir. Acil komplikasyonların olası olduğu vakalarda ise direkt ameliyatla ektopik kitle vücuttan tahliye edilir.
Doktor bireyin hamile olduğunu doğrulamak için insan koryonik gonadotropin hormonu yani HCG kan testi yapılmasını isteyebilir. Bu hormonun seviyeleri hamilelikte artar.
Dış gebelik en fazla kaç hafta sürer? Dış gebelik genellikle normal bir gebelik süresince ilerlemeyip normal bir hamilelik haline de gelmez. Çoğunlukla fallop tüplerinin yırtılması ve hayati tehlike oluşturan kanama gibi komplikasyonları engelleme amacıyla ektopik bir gebe durumunu acilen tedavi etmek gerekmektedir. Tedavi yoluna karar verilirken dikkate alınan faktörler arasında dış gebeliğin büyüklüğü ve yerleşimi, kadının sağlık durumu ve gelecekteki üreme yeteneğini koruma isteği bulunur.
Sadece işlevsel olarak gelişmiş bir rahim, bebeğin yuvalanmasından gelişimine ve doğumuna kadar gelişmesi için ideal bir yer sağlar.
Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.
Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.
Ektopik gebelik ile ilgili aklınıza takılan soruları altta bulunan yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz. Dış gebelik tedavisi için doktorunuz ile irtibata geçebilirsiniz.
Fakat kadınlar her zaman kasık ağrısı, aşırı vajinal kanama gibi belirtileri takip Ayrıntılar Burada etmeli, bu belirtilerin gelişmesi durumunda acilen bir sağlık kuruluşuna gitmelerini önermekteyiz.